Herbestemming Isabellakazerne wordt burgerinitiatief

Vught – Met het zetten van een handtekening onder de intentieverklaring is het initiatief over de herinrichting van de Isabellakazerne officieel overgedragen. Het is nu geen politiek initiatief van D66 Vught meer, maar een burgerinitiatief met Floris van Puijenbroek en Jan Snelders als vaandeldragers.  De volgende stap is het ontwikkelen van een visie welke op veel draagkracht moet gaan rekenen in de regio.

Door: Bram Coppens

Na het vertrek van het asielzoekerscentrum heeft D66 Vught het initiatief opgepakt om een herbestemming voor het terrein van de voormalige Isabellakazerne te vinden. Zij riepen hierbij mensen op om met ideeën te komen en zochten daarbij een vaandeldrager die de kar van dit initiatief zou gaan trekken, opdat het een burgerinitiatief zou worden. Deze vaandeldragers zijn gevonden in de personen van Floris van Puijenbroek en Jan Snelders. Beide heren hebben ervaring in het inrichten van ruimte en het ontwikkelen van plannen. Samen gaan zij nu een visie ontwikkelen en roepen daarbij de hulp in van iedereen.

“We willen in elk geval de website www.isabellavught.nl doorzetten als plek waar mensen met ideeën kunnen komen, dit heeft namelijk al voor een enorme belangstelling gezorgd en er zijn nog steeds ideeën welkom!”, aldus van Puijenbroek. “Verder hebben we een plan ontwikkeld waarin een werkgroep, een regiegroep en een reflectiegroep zit, op deze manier kunnen alle mensen met allerlei belangen toch een rol spelen binnen de herbestemming”. Wel is het volgens van Puijenbroek belangrijk dat mensen met eigen belangen niet in de werkgroep gaan zitten, voor hen is de reflectiegroep. Zo wil men er voor blijven zorgen dat de herbestemming een brede draagkracht in de regio blijft behouden. Al voor de zomer hopen alle betrokkenen met een duidelijke visie te kunnen komen waar vervolgens iedereen op in kan haken, maar ook nu al kan iedereen die hier aan mee wil werken zich aanmelden. Er worden nog steeds mensen gezocht.

 Gepubliceerd in weekblad regio ‘s Hertogenbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.