Tonpraten in Cromvoirt een groot succes!

DSCI0205

Cromvoirt – Op 18 en 19 januari is het tonpraten in Kneutergat weer een groot succes gebleken.  Zes lokale tonpraters, aangevuld met een aantal sketches, zorgden voor twee uitverkochte avonden vol humor en plezier. Het evenement leeft en laat zien waar een klein dorp groot in kan zijn.

Door Bram Coppens

“Wat de helft van zeven vier-achtste kilo is? Dat is natuurlijk zeven vier-achtste pond”, zo weet Joop Post, gespeeld door Johan Witlox, ons te vertellen. Het is één van de vele grappen die de lachspieren van de volle zaal weet aan te spreken.  Alle tonpraters zijn dan ook erg tevreden over hun optredens op deze avonden. “We hadden een goedlachse zaal en we spelen natuurlijk in dienst van het publiek”, aldus tonpraatster Mariëlle Cales.

Gezelligheid
Een winnaar wordt niet gekozen, alle tonpraters zijn gelijk. Gezien de kwaliteit zou een uiteindelijke winnaar kiezen dan ook erg moeilijk worden. Martin Schapendonk, welke als Tinus de Wonderdokter de spits moest afbijten, weet te vertellen dat het enige doel is om een leuke avond neer te zetten. Dat dit de insteek is, is dan ook aan alles te merken. In zowel de voorbereidingen als de uiteindelijke avonden is het gezelligheid wat de boventoon voert. “Ik blijf dit doen zo lang als ik het leuk vind en we zijn een gezellige club dus dat komt wel goed!”, vertelt tonprater Bart van Kuijk. Dat het een leuke club is blijkt wel uit de carrière van tonprater Hans van Esch, welke dit jaar voor de 20e keer in de ton stond en het nog altijd met zichtbaar veel plezier doet. Hierdoor heeft ook zijn vrouw, Marianne van Esch, vorig jaar de stap gezet om te gaan tonpraten.

Sketches
De tonpraatavond wordt aangevuld met een aantal sketches. Deze sketches zorgen voor een aangename en humorvolle omlijsting van het tonpraatconcept. Gespeeld door carnavalsverenigingen van jongeren uit het dorp laten deze sketches de betrokkenheid van jeugd uit Cromvoirt zien. “De goede sfeer maakt dat we elke keer terugkomen en als je sketch goed werkt geeft dat gewoon een kick”, weet Ine van Rooij van CV ‘Hedde Nog Wa’ te vertellen.  De voorzitter van stichting de Kneuters, Gerard Vorstenbosch, mag dan ook samen met heel Cromvoirt terugkijken op twee geslaagde avonden.

 Gepubliceerd in: Weekblad Regio ‘s Hertogenbosch

Een gedachte over “Tonpraten in Cromvoirt een groot succes!”

  1. Ik heb enorm genoten klasse voor al de jeugd waas geweldig zoals de advocaat en niet te vergeten de huisarts echt tob ,ik wil alle medewerkers mijn oprechte dank betuigen, volgend jaar zal ik als God het beliefd weer v,d, partij zijn. Ga zo door, Kees van Esch van onbekrommert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.