Column: Rond de 30

30 in zicht. Je gaat andere prioriteiten stellen. Andere nadrukken, ideeën en langzaam schik je jezelf in het lot van… de dertiger. Zo had ik met mezelf dit jaar op oudjaarsavond een goed voornemen afgesproken. 10 kg afvallen zodat ik er komende zomer in mijn bloemetjeszwembroek en Hawaii-blouse een beetje netjes op zou staan. Toen ik na 3 dagen heftig carnaval vieren, immers kun je als bijna 30-er op dat gebied ook steeds minder hebben, de weegschaal betrad had ik nog 15 kg te gaan. Absoluut een uitdaging voor de aankomende vastentijd! 40 dagen lang mezelf onttrekken aan de geneugten des levens, het alcoholische, het zoete, het zoute en het overdadige. Om mijn doorzettingsvermogen op de proef te stellen werden er dit jaar echter prompt een aantal carnavalsdagen in deze vastentijd toegevoegd. De optocht was op de zondag na carnaval omdat het dan beter weer was! Daarnaast valt deze nu niet tegelijk met de optocht in Den Bosch en kwam het thuisfront daarom met het idee dat we die optocht tijdens het halfvasten ook wel konden bezoeken. Twee topdagen zou je denken, maar staand op die weegschaal lijken de dagen vooral topzwaar.  En met die gedachte is ook mijn vasten-plan redelijk in het water gevallen. Helaas biedt sporten ook niet meer het soelaas dat je er van zou verwachten. Mijn avonden op de bank zijn heiliger dan die op het sportveld. Bij dit schrijven heb ik me er ook maar bij neergelegd. Ik loop deze zomer liever 3 weken voor schut op het strand, dan dat ik mezelf 11 maanden in het zweet loop tijdens het sporten. Het lot van de dertiger.

 

Gepubliceerd in ‘t Lantaerntje van februari 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.