Tijdloos

De klok tikt naar 10 voor half 12, althans de helft van de klok. Fantastisch mooi, een dubbelzijdige stationsklok welke er voor zorgt dat je aan beide kanten altijd de tijd kunt zien. Echter nu tijdelijk even niet, de tijd van de ene kant van de klok is vandaag tijdig (lees 5 voor 2) gestopt met de tijd aangeven. Een kwestie van tijd voor dat de ander het begeeft zou je zeggen? Als je het puur op deze klok zou bekijken is dat maar voor de helft zeker. Wat wel een kwestie van tijd gaat worden is het maken van de helft van dit tijdswaarnemend instrument, daar heb ik voorlopig nog geen tijd voor namelijk. Dat krijg je, met een meer dan voltijd baan. Maar goed, dit tijdelijk intermezzo rekt enkel tijd, welke ik dus al zo weinig heb. Wellicht weerspiegelt de klok mijn leven, het voelt immers nu of ik maar de helft van de tijd heb. Maar tijd om ter zake te komen!

Na een prachtig artikel van een oud studiegenoot deze middag op deze site, kwam de inspiratie in mij naar boven dat het tijd werd om ook te gaan bloggen! Bloggen is van deze tijd namelijk. Alhoewel, of het enkel en alleen bloggen wordt zal de tijd leren, maar ik denk van niet. Veel meer zoek ik een medium om de tijdigheid van mijn artikelen tot een tijdloos niveau te tillen. Internet blijkt hiervoor een prachtig instrument, als iets eenmaal op internet staat, dan staat het altijd op internet! Tenminste, dat zeggen ze altijd. Aangezien ik nu na lange tijd weer een tijdje voor een krant schrijf, hobbymatig, kwam ik tot de conclusie dat al mijn werk daartoe absoluut tijdig was. In een weekblad is immers alles maar een week bij de tijd. Wanneer de nieuwe editie verschijnt is al het voorgaande uit de tijd. En dat terwijl mijn studie er voor zorgde dat ik juist alles wat uit de tijd was in de huidige tijd relevant moest maken. Het is daarom denk ik, dat ik deze blog opstart. Die tijdloze drang om tijdelijkheid te bestrijden. Ik ga dus ook, tussen het ‘bloggen’ door, een deel van mijn artikelen hier plaatsen. Niet alles, enkel wat de tijdloosheid van internet waardig is.

Wie gaat daar dan over hoor ik je al een tijdje denken? In eerste instantie ikzelf, ik maak de subjectieve selectie van tijdloosheid en in weze maakt dat mij tot een soort godheid welke besluiten mag nemen over het tijdelijke of tijdloze leven der woorden. Maar ook jij/u/jullie. Want immers, wanneer mensen geen tijd steken in het lezen is de tijdloosheid van artikelen, blogs en misschien ook poezie van tijdelijke aard in de beperkte fantasie der auteur. Maar wanneer woorden gelezen worden en er over nagedacht wordt, dan pas zal tijdloosheid waarde hebben omdat mensen de tijd er voor hebben genomen. De tijd om waarde te hechten aan hetgeen een auteur schrijft, een dichter dicht en een blogger blogt. Tijdloosheid hangt dus af van meerdere mensen in een tijdelijke overeenstemming.

De tijd verstrijkt, het is nu voor de helft 10 over half 12 en dat wil zeggen dat het tijd wordt om te stoppen. Denk over bovenstaande eens een tijdje na, dat moet ik ook denk ik, dan zal ik morgen de tijd nemen om een artikel wat reeds gisteren in tijdigheid is verzonken, een tijdloze waarde toe te kennen.

4 gedachten over “Tijdloos”

  1. Nou Bram ik heb t altijd al gedacht, er zit meer in die jongen dan we tot nu toe hebben gezien!!!!!!
    Laat maatr komen, laat de mensen huiveren, schuddebuiken, nadenken, er over praten!!!!!
    Gewoon er zijn is al een waar genoegen ik ga t allemaal zien lezen meemaken.
    groetjes Mari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.